19.4.10

Nivové karbanátky
Suroviny Postup
500g vepřového a hovězího masa
100g uzeného bůčku
2 cibule, 3 vejce, strouhanka, sůl, pepř, česnek, polévkové koření
200g nivy
Maso umeleme společně s bůčkem a cibulí. Přidáme trochu strouhanky, vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku, polévkové koření a vše smícháme.
Nivu nastrouháme a utvoříme z ní kuličky, které vložíme doprostřed karbanátků. Ty pak obalíme ve strouhance a smažíme.

Příloha: bramborová kaše


Vepřové v bramboráku
Suroviny Postup
600 g vepřového masa
2 jablka
kari, máslo, sůl, pepř
na bramborák : 5 brambor
1 vejce,
3 – 4 lžíce mouky,3 stroužky česneku majoránka,trochu prášku do pečiva, trochu mléka Vepřové maso nakrájíme na plátky a opečeme na másle. Přidáme na kostičky nakrájená jablka, opékáme chvíli s masem. Na konec přidáme kari a kousek másla. Balíme do bramboráku, který připravíme takto: najemno nastrouháme brambory, přidáme rozetřený česnek, majoránku, sůl, vejce, mouku, prášek do pečiva a zamícháme. Smažíme na oleji.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty