12.1.08

SMAŽENÉ BRAMBORY S TYMIÁNEM

Potřebujeme: 600 g brambor, cibuli, citron, 50 g másla, lžíci oleje, sůl, pepř, vegetu, lžíci čerstvého tymiánu.
Brambory okrájíme, nastrouháme na tenké plátky a osušíme. Citron důkladně omyjeme horkou vodou, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Máslo s oleje rozehřejeme v pánvi a zesklovatíme na něm cibuli. Vmícháme kůru a šťávu. Přidáme plátky brambor, dobře promícháme, osolíme, dochutíme pepřem a vegetou a přikryté smažíme na středním ohni asi 30 min. Každých 10 min. promícháme a obrátíme. Před posledním mícháním posypeme tymiánem, dosmažíme a podáváme.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: SMAŽENÉ BRAMBORY S TYMIÁNEM