31.1.08

Vepřové na másle

Potraviny:
vepřové maso nakrájené na kousky, 1 lžíce másla, pepř, sůl, sladká paprika (
koření ), olej, hladká mouka
Postup:
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Na pánvi necháme rozehřát tuk a maso na
něm osmahneme ze všech stran. Sundáme z ohně a přidáme tam papriku ( asi 1
lžičku, podle množství masa ). Zamícháme, přilijeme vodu a zase na ohni dusíme
doměkka. Když je maso měkké vydusíme všechnu vodu, přidáme lžíci másla a necháme
ho zhnědnou ( pozor! nepřepálit! ). V hrnečku si rozmícháme mouku s vodou a tím
omáčku zahustíme, pokud je to moc husté přidáme vodu. Ochutíme solí. A ještě
chvilku povaříme.
Příloha:
bramborová kaše

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Vepřové na másle