26.8.07

KUŘE PO GRUZÍNSKU

Potřebujeme: 1 kuře, sůl, pepř, lžičku mleté sladké papriky, kari koření a grilovacího koření, 2-3 lžíce oleje, cibuli, vývar z masoxu, 2 lžíce rajčatového protlaku, šťávu z 1/2 citronu, několik lžic bílého vína, petrželku.
Kuře naporcujeme, osolíme a obalíme ve směsi pepře, papriky, kari a grilovacího koření. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a po všech stranách zprudka opečeme. Podlijeme vývarem, zmírníme oheň, přidáme protlak a dusíme doměkka, dle potřeby podléváme vývarem, přeléváme šťávou a obracíme. Před koncem přidáme citrónovou šťávu a víno. Podáváme s brambory sypanými petrželkou.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: KUŘE PO GRUZÍNSKU