10.12.06

Terina z kachních jater s portským vínem

Suroviny Postup
500 g kachních jater
sáček želatiny
200 g čerstvých žampiónů
čerstvý tymián
portské víno
sáček piniových oříšků
čerstvá petrželka
svazek šalotky
slanina
balení krekrů (Tuc)
máslo
bílý pepř
bobkový list
nové koření
jalovec
sůl Slaninu nakrájíme na kostičky - dáme do hlubší pánve, necháme vypéct, přidáme šalotku, orestujeme, přidáme nakrájená kachní játra. Do hmoždíře dáme bílý pepř, bobkový list, nové koření, jalovec a sůl – promícháme. Dáme na kachní játra, orestujeme až téměř do sucha. Přidáme žampióny a podusíme. Na druhé pánvi orestujeme piniové oříšky. Připravíme želatinu. V mixéru rozmixujeme s portským vínem. 2/3 směsi dáme do mísy, přidáme další nemixovanou část a piniové oříšky. Dle potřeby pro hustší směs rozmixujeme krekry. Potom vezmeme paštikovou formu, vypláchneme vodou. Hotovou směs dáme do formy a dáme ztuhnout na dvě hodiny do lednice. Ztuhlou směs z formy vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Terina z kachních jater s portským vínem