26.2.06

zelenina s ryzi

2 mrkve,
1 malý celer,
2 pórky,
2 cibule,
3 brambory,
3 sladké brambory,
olivový olej,
120g dlouhozrnné rýže,
sůl, pepř,
1 lžička cukru,
1 lžička sladké papriky,
2lžíce sekaného kopru,
2lžíce sekané petrželky Zeleninu omyjeme, oloupáme. Mrkve nakrájíme na kolečka asi 1cm silná, brambory a celer na kostky (asi 2cm), z pórku použijeme jen bílou část a pokrájíme na špalíčky (3cm), oloupanou cibuli na osminky.

V kastrolu rozehřejeme olej, veškerou zeleninu na něm asi 10minut na mírném ohni restujeme.

Přidáme rýži, osmahneme a zalijeme vodou. Výrazně osolíme, opepříme, přisladíme a okořeníme sladkou paprikou. Asi 30minut dusíme na mírném ohni, dokud brambory a rýže nezměknou. Občas zamícháme, aby se zelenina s rýží nepřipálila. Hotový pokrm podle potřeby dosolíme a dopepříme. Před podáváním posypeme bylinkami.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: zelenina s ryzi