7.12.05

Segetínský guláš

Maso nakrájíme na kostky, opražíme na sádle. Přidáme cibuli, zpěníme, přidáme mletou papriku, drcený kmín a sůl. Podlijeme vývarem a dusíme do poloměkka. Přidáme kysané zelí, podlijeme a dodusíme. Zahustíme moukou a povaříme. Dochutíme utřeným česnekem a zalijeme kysanou smetanou.
Vepřové kuličky v kysaném zelí
30 dkg vepřového masa umeleme, přidáme udušenou rýži vychladlou, 1 vejce, majoránku a nové koření. Zformujeme kuličky. Zelí dáme vařit, vložíme kuličky a přikryté dusíme do měkka. Zahustíme světlou jíškou ze sádla a hladké mouky, povaříme, zředíme smetanou a dochutíme majoránkou. Podáváme s chlebem.

1 Comments:

At 8:31 AM, Anonymous Anonymous said...

Segedínsky guláš - názov pochádza od madarského mesta "Szeged" a teda správny názov je "Szegedínský guláš".
Láskavo to opravte!

 

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Segetínský guláš