Segetínský guláš
Maso nakrájíme na kostky, opražíme na sádle. Přidáme cibuli, zpěníme, přidáme mletou papriku, drcený kmín a sůl. Podlijeme vývarem a dusíme do poloměkka. Přidáme kysané zelí, podlijeme a dodusíme. Zahustíme moukou a povaříme. Dochutíme utřeným česnekem a zalijeme kysanou smetanou.Vepřové kuličky v kysaném zelí
30 dkg vepřového masa umeleme, přidáme udušenou rýži vychladlou, 1 vejce, majoránku a nové koření. Zformujeme kuličky. Zelí dáme vařit, vložíme kuličky a přikryté dusíme do měkka. Zahustíme světlou jíškou ze sádla a hladké mouky, povaříme, zředíme smetanou a dochutíme majoránkou. Podáváme s chlebem.
1 Comments:
Segedínsky guláš - názov pochádza od madarského mesta "Szeged" a teda správny názov je "Szegedínský guláš".
Láskavo to opravte!
Post a Comment
<< Home