29.4.10

Uzený hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Suroviny Postup
Uzený hovězí jazyk

Omáčka: Máslo
Mouka
Sůl
Cukr
Ocet (citron)
Čerstvý křen
Příloha:
Housky
Mléko
Vejce
Sůl
Muškát
Strouhanka
Jazyk omyjeme a uvaříme do měkka a sloupneme.
Omáčka: Máslovou jíšku naředit mlékem a částečně vývarem z jazyku, lehce povařit, osolit, přidat trochu cukru, lžíci octa (citronu), nakonec šálek čerstvě nakrouhaného křenu. Chvilku povařit. Dobře promíchat.


Příloha: Kostičky z housek namočíme v mléce, poté vyždímáme a smícháme se syrovým vejcem, osolíme, přidáme trochu muškátu a zahustíme strouhankou, aby se nerozvařily. Vaříme zvlášť.

2. Losos na kaparech
Suroviny Postup
2 podkovy lososa
Olej
Máslo
Kapari
Zakysaná smetana
Citron
Sůl
Koření na ryby Před tepelnou úpravou lososa důkladně prosolíme, silně ocitronujeme a půl hodiny macerujeme. Potom omyjeme.
Lososové podkovy opečeme na směsi másla a oleje. Maso vyjmeme a ve výpeku orestujeme nasekané kapari do nichž posléze přidáme několik lžic zakysané smetany, lehce povaříme a poté do směsi vložíme zpět lososa. Nakonec přidáme kolečko citronu a osolíme a okořeníme dle chuti.
Příloha: Nové brambůrky

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Uzený hovězí jazyk s křenovou omáčkou