Uzený hovězí jazyk s křenovou omáčkou
Suroviny PostupUzený hovězí jazyk
máslo
mouka
sůl
cukr
ocet (citron)
čerstvý křen
Příloha:
housky
mléko
vejce
sůl
muškát
strouhanka Jazyk omyjeme a uvaříme do měkka a sloupneme.
Omáčka: Máslovou jíšku naředit mlékem a částečně vývarem z jazyku, lehce povařit, osolit, přidat trochu cukru, lžíci octa (citronu), nakonec šálek čerstvě nakrouhaného křenu. Chvilku povařit. Dobře promíchat.
Příloha: Kostičky z housek namočíme v mléce, poté vyždímáme a smícháme se syrovým vejcem, osolíme, přidáme trochu muškátu a zahustíme strouhankou, aby se nerozvařily. Vaříme zvlášť.
Labels: hovezi
0 Comments:
Post a Comment
<< Home