28.1.07

Maďarské koule

– „husarské koule“
Suroviny Postup
½ kg mletého masa
10-15 dkg uzeného masa
kousek špeku (5 dkg)
šálek rýže
1 lžíce sádla
1 středně velká cibule
1 vejce
sůl
sladká paprika
pálivá paprika
1-2 sáčky kysaného zelí
zakysaná smetana Do misky si připravíme ½ kg mletého masa, do kterého dáme nadrobno nakrájené uzené maso. Osolíme, přidáme sladkou i pálivou papriku, přimícháme šálek syrové rýže, kterou jsme proprali horkou vodou, celé vejce a vše promícháme. Do hrnce na lžíci sádla a kousku špeku osmaženého na škvarečky přidáme cibuli a zpěníme. Z mletého masa vytvoříme malé koule a obalíme zelím. Koulemi pokryjeme dno hrnce a dusíme asi 1 hodinu až změkne rýže. Podléváme scezenou šťávou ze zelí nebo vývarem či teplou vodou. 10 minut před dovařením zalijeme smetanou. Můžeme zahustit jíškou.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Maďarské koule