19.11.06

Krůtí Dejdy

Suroviny Postup
krůtí prsa
200 g oloupaných mandlí
arašídové máslo
1 vejce
rýže
olivový olej
pepř
chilli garlic
sůl
pepř
zelené olivy s mandlemi Krůtí prsa nakrájíme na čtverečky velikosti přibližně 4x4 cm.Do misky rozmícháme arašídové máslo s trochou olivového oleje,do této směsi přidáme chilli garlic a zamícháme.Po hodině do tohoto nálevu opatrně položíme krůtí maso tak, aby byl vždy celý kousek ponořen do sosu.Takto necháme naložené maso přes noc. Pozor,nesmí to být přes den.
Oloupané vařené mandle nasekáme na drť.
Druhý den uvaříme rýži, a to ve vodě, do které jsme káply 12 kapek olivového oleje a 3 kapky chilli garlic. Maso vyndáme z marinády, položíme na plech a celé vsuneme na 15 minut do rozpálené trouby.Mezi tím nasekané mandle nasypeme do marinády, zamícháme a dáme tam ještě jedno syrové vejce.Vše důkladně promícháme a počkáme, až se uvaří rýže.Uvařenou rýži scedíme a také nasypeme do marinády.Na hořák si připravíme wok pánev, kterou jemně vytřeme olivovým olejem. Jakmile vyjmeme maso po 15 minutách z trouby, ještě teplé jej nasypeme také do marinády, vše řádně zamícháme, kolem masa by se mělo vytvořit takové těstíčko a vše nasypeme na rozpálenou pánev.Rychle mícháme, aby se nic nepřipálilo, ale zároveň se všechno rovnoměrně opékalo. Jakmile uvidíme, že směs má zlatavou barvu volně přecházející do hnědé, servírujeme na talíř. Potom vše jemně posypeme pepřem.
Talíř kolem dokola ozdobíme zelenými olivami plněnými mandlemi

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Krůtí Dejdy