17.8.05

Amarantové koláčky

200 g amarantové mouky, 200 g ovesných vloček, 100 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 200 g rostlinného másla, 2 ks vajec, 300 g dýňového kompotu, 100 g rozinek, 15 g prášku do pečiva, 100 g obilných klíčků, 200 g rybízového džemu. Amarantovou mouku promícháme s obilnými klíčky, ovesnými vločkami, cukrem a pečivovým práškem. Přidáme změklý tuk, zavařenou dýni nakrájenou na kostičky včetně šťávy z kompotu, rozinky, vejce a vše vypracujeme. Je-li třeba, přikápneme mléko. Hladkou mouku použijeme na vál, k vypracování válečku. Krájíme stejnoměrné kousky, ze kterých vytvoříme kuličky. Plech vymažeme, položíme připravené kuličky, promáčkneme důlek, který naplníme rybízovým džemem. Pečeme do růžova ve středně vyhřáté troubě.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Amarantové koláčky