17.7.05

Kure s kapari

Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, které jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Také je lehce zasypeme muškátovým oříškem a zázvorem. Maso pak opečeme z obou stran na rozehřátém oleji.
Opečené plátky prsíček vyjmeme z pánve a odložíme do tepla. Na stejné pánvi ohřejeme kysanou smetanu předem rozmíchanou s vínem, hořčicí, šťávou z kaparů, worchestrem, koprem, cukrem a citronovou šťávou. Nakonec přidáme celé kapary a zjemníme máslem.
Do takto připravené omáčky vložíme opět maso a ještě několik minut prohřejeme. Jednotlivé porce rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a každý plátek dozdobíme šunkou nakrájenou na jmené nudličky.
Hotové kuře podáváme s dušenou rýží.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Kure s kapari