5.7.05

Baronské řezy

Suroviny: Těsto: 450 g polohrubé mouky, 200 g másla, 6 g prášku do pečiva, 200 g cukru moučka, 4 žloutkyNáplň: 600 g jablek, 200 g cukru krystal, 100 g ořechů, 4 bílky, 50 g rozinek, 1 lžička skořice


Postup přípravy: Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme žloutky utřené cukrem, změklé máslo a vpracujeme co nejrychleji do těsta. Dvě třetiny namačkáme do plechu a 1/3 těsta necháme v chladničce ztuhnout. Na plech s těstem nastrouháme plátky jablek, ochutíme skořicí, vypranými rozinkami a zasypeme strouhanými ořechy. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru, postrouháme nahrubo zbytek těsta z ledničky a dáme vyhřáté trouby péct. Až začně těsto růžovět je upečené. Po vychlazení krájíme zoubkovaným nožem. A samozřejmě poté podáváme

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Baronské řezy