4.12.07

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ SE ZELENINOU

Potřebujeme: 4 plátky hovězí svíčkové, 2 stroužky česneku, sůl, 4 lžíce sójové omáčky, šťávu z 1 pomeranče, 8 brambor, pepř, 400 g brokolice, 4 mrkve, 2 lžíce dietního margarínu, 2 lžíce rostlinného tuku, 2 lžíce sekané petrželky.
Posekaný česnek smícháme se sój. omáčkou, pomerančovou šťávou a pepřem. Maso dáme na 15 min. do marinády. Brokolici rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na plátky, oloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Zeleninu dusíme 15 min. na margarínu se 4 lžícemi vody, osolíme, opepříme. Maso 5 min. opékáme na tuku, vyjmeme. Do šťávy přidáme marinádu a 6 lžic vody, 2 min. povaříme a dochutíme. Na talířích zdobíme petrželkou.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ SE ZELENINOU