21.10.05

bešamelová omáčka

Ve středně velkém kastrolu rozpustíme máslo, přidáme velmi drobně nasekanou 1 cibuli, 2 nakrájené stroužky česneku, necháme delší chvilku zpěnit, přidáme 1 vrchovatou lžíci hladké mouky, vymícháme do hladka, necháme asi 1 min. za stálého míchání povařit, přidáme 1 kg loupaných rajčat z plechovky, kterou si otevřeme předem, rozmačkáme rajčata a rozmícháme je s bešamelem tak, až se spojí. Přidáme pár potrhaných lístků basilika.Necháme asi 5 min. povařit, přidáme asi hrnek mléka, abychom docílili žádané hustoty, mícháme, řádně osolíme, necháme povařit asi 3 min. a vypneme.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: bešamelová omáčka