20.11.05

Plněná sekaná roláda

50 dkg vepřového plecka, 25 dkg libovějšího bůčku, 50 dkg hovězího, 5 dkg cibule, sůl, pepř, 2 žloutky, 1 lžíce polohrubé mouky, 1/8 l mléka, 2 žemle.
Náplň: 3 vejce, 2 dkg másla, 10 dkg gothajského salámu, 1 lžička sekané pažitky.
Do pekáče: 5 dkg cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce oleje.
Maso nakrájíme na kousky a dvakrát umeleme. Přidáme žemle, předem namočené v mléce, cibuli ustrouhanou na křenovém struhadle, utřenou se solí a pepřem. Přidáme žloutky, mouku a dobře vypracujeme. Dáme do chladničky. Druhý den si připravíme vejce usmažená na másle s přidáním pažitky. Masovou hmotu rozprostřeme na prkénko namočené vodou a zpracujeme obdélník. Na obdélník poklademe plátky salámu a míchaná vejce a pevně srolujeme. Roládu přeneseme do pekáče na rozpálený olej, přidáme cibuli a česnek a pečeme a občas podlijeme vodou.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Plněná sekaná roláda