17.11.05

Plněné závitky z mletého masa

400 g hovězího masa, 1 větší brambor, 1 vejce, mletý pepř, strouhanka, 200 g Eidamu, tuk na smažení.
Maso umeleme s bramborem, přidáme vejce, pepř, osolíme a zahustíme strouhankou. Tvarujeme placky, poklademe proužkem sýra a svineme. Závitky obalíme ve strouhance a smažíme v oleji do červena.
Hovězí závitky s křenovou nádivkou
400 g hovězího masa, sůl, mletý pepř, 4 brambory, křen, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sádla, olej, masový vývar.
Hovězí maso na plátky naklepeme, osolíme, okořeníme. Ve slupce uvařené brambory oloupeme, rozmačkáme, přidáme křen a utřený česnek. Spolu s lžící sádla dobře rozmícháme a na každý plátek masa dáme křenovou nádivku. Maso zavineme, svážeme nití, prudce osmažíme, podlijeme vodou a pečeme v troubě. Podáváme s rýží.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: Plněné závitky z mletého masa