30.10.05

ryze se zampiony

Rýži uvaříme do měkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě.
Slijeme žampiony, a pokud jsou celé, rozčtvrtíme je. Cibuli oloupeme a nakrájíme.
Slaninu pokrájíme na kostičky. V pánvi rozpustíme máslo a slaninu na něm opečeme.
Přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět. Zalijeme vínem, přisypeme
žampiony a vaříme 5 minut. Směs podlijeme 125 ml vody.
Zjemníme kysanou smetanou, promícháme, ale již nevaříme, aby se nesrazila.
Očistíme papriky, omyjeme je a nakrájíme na malé kostičky.
Ty nasypeme k uvařené rýži a promícháme. Rýži dekorativně vytvarujeme na talíře a do středu
dáme žampionovou směs.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

kulinarske recepty: ryze se zampiony