29.6.05

Kuřecí koktejl se žampiony

1/2 grilovaného nebo pečeného kuřete 100 g žampionů 50 g majonezy 50 ml smetany 33% ke šlehání 100 g sterilovaného celeru bez nálevu citrónová šťáva několik kapek worcesterské omáčky mletý pepř sůl omytý citrón na ozdobu


Příprava:

Očištěné, na plátky nakrájené žampiony vložíme do několika lžic vařící osolené a okyselené vody, dusíme do měkka a necháme vychladnout. Kuřecí maso a sterilovaný celer nakrájíme na nudličky, přidáme odcezené žampiony, sůl, koření, Majonézu zředěnou několika kapkami citrónové šťávy, ušlehanou smetanu a lehce promícháme. Koktejl mírně ochutíme citrónovou šťávou a necháme krátce proležet.

kulinarske recepty: June 2005